Om mig

Kort om mig, Monica Persdotter
Bor i Rörum på Österlen där jag har min ateljé, verkstad och utställning.

Mitt intresse för keramik väcktes efter några helg- och kvällskurser och det fick mig fast i lerans värld. År 2011 gick jag ner till deltid som AD och tog plats som lärling hos keramiker Calle Forsberg i Stockholm där jag stannade fram till 2018 då vi flyttade ner till Österlen.

I första hand jobbar jag med stengods som är praktiskt för bruksprodukter. Drejar, kavlar och ringlar med olika leror från vita till röda och svarta. Jag tycker om att experimentera med olika leror och glasyrer. Jag har konventionella ugnar och en reduktionsugn.

Med min design och formgivning vill jag skapa enkla, vackra föremål, gärna bruksföremål i levande material som förgyller vardagen.

Jag har haft förmånen att i nästan hela mitt liv fått jobba med formgivning av olika slag och de senaste tjugo åren som senior AD på en byrå i Stockholm. Jag frilansar fortfarande en del i mån av tid.

När jag inte är i min ateljé sätter jag gärna händerna i annat hantverk. Design och hantverk väcker min nyfikenhet, möjligheterna är så många och jag testar gärna nya material och tekniker, gärna med silver, läder och textil och ibland tillsammans med keramik.

Foto: Peter Carlsson